Pazartesi, Ocak 18, 2010

Sonsuza Uzanan Köprü

"En gelişmiş insanlar, en yalnız olan onlar!" (s.12)

"Bir şeyi yaşamına katmak istiyorsan, zaten orada olduğunu düşün." (s.19)

"Ne kadar tatsız olurlarsa olsunlar, başımıza gelenler, ne öğrenmemiz gerektiğini öğrenmemiz açısından gereklidirler." (s.58)

"Herkesin içinde bir yerde üzerinde 'benimle en fazla buraya kadar ileri gidebilirsin' yazan demir bir plakayla sıra sıra çiviler vardır." (s.60)

"Bir yazarın boş bir birinci sayfa ile ne yaptığını bilmek istiyordum. Onların sözcüklerini okuduğumda zihnime ve ruhuma ne yapıyorlardı? Beni seviyorlar mı, küçümsüyorlar mı, yoksa umursamıyorlar mıydı? Bazı yazarların kloroform, bazılarının da karanfil ve zencefil olduklarını saptadım." (s.96)

"Yüzeye inandığımız için yüzeylerin bizler olmadığını unuturuz." (s.121)

"Duyarsız insanlarla duyarlı bir bağlantı kurmanın yolu yok." (s.132)

"Özgürlük mutluluk demekti." (s.134)

"Yalnızlığın zıttı birliktelik değildir. Karşılıklı yakınlık ve anlayıştır." (s.141)

"Bütün dillerde anlamı en çok bozulan sözcükler, Tanrı ve sevgidir." (s.168)

"Hükümetlerin ileri görüşlülüğü hemen hemen sıfırdır ve ahnaklık, şiddet ve yıkıcılık kapasiteleri de hemen hemen sonsuzdur." (s.253)

"Diğer benlerle tanışmak, düşlerden dünyalar yaratmak ve değişerek oralarda yaşamak." (s.283)

"Ben senken bilmeyi dilediklerim. Bunları bir zamanki çocuk halimize bir verebilsek!" (s.285)

"Bir insanı çabucak anlamak istediğimde, kitaplığına bir göz atmak yeter." (s.289)

"Eğer tüm dünya, bütün uzay-zaman bir düş ise, buradan ayrılmak istemiyoruz diye haykıracağımıza, niye başka bir yerde sakin ve mutlu olarak uyanmıyoruz?" (s.297)

"Bir başkasının yanıtlarını dinlediğimizde o kişiyi gerçekten dinlemiyoruzdur. Onlarla konuşurken kendimizi dinliyoruz; şurası doğru, şurası saçma, burası yine doğru diyen kendimizdir." (s.307)

"Hepimizin kendi gizi, kendi serüveni var." (s.315)

Richard Bach - Sonsuza Uzanan Köprü

3 yorum:

MaviGiz dedi ki...

Bu kitaptan bende alayım :)
Siz gerçekten yapılması zor olanı yapyorsunuz. Bol bol kitap okuyup ta onların güzel yerlerini, ince ve anlamlı yerlerini seçerek buraya yazıyorsunuz. Bunu yapan başka biri daha tanımıyorum :) Blogunuzu en az günde bir kez bakıyorum. Yeni birşey gördüğümde bana birisi beklenmedik sürpriz yapmış gibi oluyor. Bende asında biraz tembellik yapıp kitap okumadan sizin sayfanızda guzel yerlerini okuyorum :) Kendimi kınıyor sizi taktir ediyorum birkez daha :)

Bu güzel paylaşımlarınız için, içten teşekkür ederim.

Sera dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Başka alıntılı bloglara da rastlanabilir aslında :) Çok da sık güncelleyemiyorum burayı, zaten biriken notlar bunlar. Şu an okuduğum kitaba gelene kadar zaman geçecek baya :)

mehmetcengel dedi ki...

İnsan cımbızla nasıl saçlarını traş edebilirse, sizin alıntılarınız da o denli emek kokuyor. Teşekkürler paylaşım için..

Tavan arası